Despre airsoft

Acasă / Despre noi / Despre airsoft

    Un joc cu tentă militară într-un cadru organizat ce simulează un conflict, utilizând replici ale armelor adevarate capabile să tragă cu bile solide din plastic de mici dimensiuni. Acest joc se bazează în primul rând pe fairplay, deoarece bilele nu lasă urme vizibile, în momentul impactului cu adversarul, acesta trebuind să confirme pentru ca lovitura să fie validă.

 

    Un cadru organizat presupune o grupare de minim 2 indivizi ce deţin echipamentul minim necesar, ce doresc să simuleze un conflict şi o locaţie special amenajată pe un spatiu privat, ferită de accesul publicului, deoarece legea interzice afişarea şi exploatarea replicilor de airsoft în spaţii publice.

 

    În ţară există numeroase cluburi şi grupări mări ce practică acest sport la nivel local în cadru organizat cu scop recreativ şi / sau ca activitate hobby. În cadrul acestor jocuri sunt stabilite reguli de siguranta obligatorii si sunt luate masuri de precautie pentru eventuale accidente. De aceea este recomandat incepatorilor practicarea acestui sport in cadrul unor grupari mai mari.

 

    Pentru a putea achizitiona, detine si exploata o astfel de replica de airsoft varsta minima este de 18 ani.

 

Pentru mulți jucători airsoftul reprezintă mai mult decât un hobby, este o dorință de aventură manifestată într-un joc, ce nu cunoaște limite în materie de arme airsoft și scenarii cu tentă militară. (sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Airsoft)

Despre joc în sine
  •    Airsoftul este asemănător cu paintball-ul, diferențiidu-se prin tipul proiectilelor utilizate, gradul de realism al echipamentului (mult mai mare în cazul airsoftului) și modul de punctare / declarare „mort”.
  •    La primul, proiectilele sunt mult mai mici comparativ cu la al doilea, zburând în general cu viteze între 90 și 140 m/s.
  •    Daca ești lovit cu o bilă de airsoft, aceasta generează o senzație asemănătoare unei pișcături (este obligatorie utilizarea unei distanțe minime de angajament, în funcție de fiecare replică).
  •    Dacă nu se respectă regulile de siguranță, pot exista urmari destul de serioase – atât la nivelul pielii mai sensibile, în special, asupra ochilor şi de aceea, la airsoft NU SE JOACA FARĂ OCHELARI DE PROTECȚIE.
  •    Dacă vei nimeri un adversar în cap, nu este nicio problemă, dar daca o faci în mod intenționat sau repetat, înseamnă că ai o problemă și exisă posibilitatea să fii exclus din club sau să nu mai poți participa pe viitor la aceste jocuri.
  •    Nu uita că deși simulăm o luptă, este totusi un joc, iar la finalul zilei vrem să rămânem prieteni și să ne mai distrăm.
  •    Dacă ești în spatele inamicului pe terenul de joc, la distanțe mici, este de preferat să îl somezi sau să folosești abordarea de tip „cuțit” în care, fie pui mana pe adversar și îi spui ca e mort, fie îl atingi cu cuțitul de cauciuc, acesta fiind „mort” fără să mai strige.
  •    Spre deosebire de paintball, unde se pot vedea urmele de vopsea, la airsoft  jocul este bazat pe onoare, cel împușcat trebuind să strige “Mort !”.
  •    Dacă este nimerit și totusi continuă jocul, riscă să fie exclus din joc și din comunitatea de airsoft.
  •    În cazul în care ești “mort”, trebuie să îti iei o vestă reflectorizantă și astfel nu riști să fii împușcat din nou pe terenul de joc, sau poți să ridici arma cu ambele mâini deasupra capului și să te îndrepți către respawn  sau în safe-zone.

La jocul de airsoft se folosesc, ca muniţie, bile din material plastic, având o masă între 0.20g și 0.43g.

„Armele ”airsoft sunt în sine nişte replici destul de fidele, în exterior, ale armelor militare. Deţinerea replicilor nu presupune nicio autorizare de la politie, fiind încadrate de lege ca jucarii.

AIRSOFT

BUCUREŞTI, ROMÂNIA

44.4356808,26.0357397

Telefon: +40724686907

E-mail: contact@taste-airsoft.ro