Întrebari frecvente

Acasă / Despre noi / FAQ

Q?  Care este diferenţa dintre airsoft şi paintball, lasertag?

- Airsoftul se bazează pe camaraderie, onoare şi fair-play. Proiectilele noastre nu lasă urme vizibile. Este de datoria ta să ridici mâna când esti lovit.

- Airsoftul se joacă de obicei pe terenuri extinse, şi pe durate de timp mai mari. Unele "Evenimente" speciale durează chiar câteva zile.

- Airsoftul este un joc ce încurajază colaborarea între coechipieri, strategiile elaborate, scenariile complexe. În funcţie de scenariul jocului (în unele cazuri mai rare) s-ar putea ăa fie nevoie chiar de diplomatie, de respectarea unor condiţii de agresiune / non-agresiune între mai multe facţiuni, etc.

- Airsoftul permite existenţa în cadrul aceluiaşi joc, a mai multor persoane cu grade de implicare diferite, atât financiar (Jucător ocazional cu echipament inchiriat, jucatori cu echipament minim, cât şi jucători pasionaţi ce au un set complet la un anume echipament, dintr-o anumită perioadă, etc.) cât şi fizic (de la jucători foarte activi pe teren, până la cei statici).

Q?  De ce am nevoie pentru primul meu joc?

- Obligatoriu protecţie pentru ochi sub forma de ochelari de protecţie, ochelari balistici sau mască de protecţie. Vino la primul joc ca şi spectator, cu mâinile în buzunare. Cere o pereche de ochelari sau să ţi se testeze ochelarii proprii înainte să intri pe teren.

 

Q?  Ce echipament mai îmi cumpăr?

- Depinde de mulţi factori. Aici sfatul meu este să nu te grabeşti. Mergi la 5-10 jocuri. Nu e cazul să iţi cumperi din prima tot felul de veste, buzunare, centuri, atasamente, uniforme... şi apoi să constaţi că nu ţi se potrivesc, sau ca echipă la care vrei să aderi, foloseşte alt tip de camuflaj, sau că ai schimbat jucăria, şi acum încărcătoarele nu mai încap în pouch-urile pe care le-ai luat...

 

Q?  Ok atunci, ce trebuie să observ în aceste cateva jocuri?

- Cât de mobil esti, respectiv cât poţi să duci pe tine înainte să se simtă diferenţa? Dacă răspunsul este "foarte mobil" atunci o vestă cu multe ataşamente, plus cască, plus alte bălarii, s-ar putea sa nu fie ce ai nevoie. Poate câteva pouch-uri prinse de centurâ iţi servesc mai bine?

- Câte încărcătoare foloseşti? Respectiv câte Mag-Pouch-uri ai nevoie? (Ţine cont că încărcătoarele hi-capa nu sunt tolerate la unele jocuri).

- Cam în ce pozitie te afli majoritatea jocului? Dacă raspunsul este "pe burtă" atunci un harnasament cu încărcătoarele în partea din faţă, poate nu este o idee bună.

- Se simte nevoia de side-arm?

- Ce rol în echipa mi se potriveste cel mai bine?

Si asa mai departe...

 

Q?  Electrică, pe gaz sau pe arc?

- Foarte pe scurt:

Recomandăm electrică de început.

- Gazul nu funcţionează iarna, şi ste un consumabil în plus - creşte preţul distracţiei.

- Arcul se încadrează o categorie aparte, poate să provoace frustrari la început.

 

Q?  Ce clasă să imi cumpăr? (Pistol / SMG / Assault / Sniper / SAW)

- Recomand să începi ca înfanterist. O puscă de asalt cu posibilitate de full auto este foarte bună, până întelegi ce "iţi trebuie" pe teren, cu ce te descurci cât mai bine, etc. Stiu că atracţia pentru snipere e mare, dar sniperul de airsoft este total diferit de cel din realitate sau cel din jocuri.

Un pistol, în general, îți asigură deprinderile de bază şi te ajută doar la distanțe scurte (CQB).

 

 

 

 

AIRSOFT

BUCUREŞTI, ROMÂNIA

44.4356808,26.0357397

Telefon: +40724686907

E-mail: contact@taste-airsoft.ro