Airsoft-ul in bocanci militari

Bocancii sau cizmele de lupta sunt cizme militare concepute pentru a fi purtate de soldati in timpul luptei sau antrenamentelor de lupta.

Deoarece, terenul de airsoft este unul mixt sau accidentat, dat fiind faptul ca majoritatea terenurilor de joc sunt zone dezafectate sau locuri parasite, o protectie a picioarelor adecvata este indispensabila.

Incaltamintea de lupta moderna este conceputa pentru a oferi o combinatie de aderenta, stabilitate gleznei si protectie pentru talpi, potrivite pentru un mediu accidentat. Sunt făcute in mod traditional din piele intarita si uneori impermeabilizata. Astăzi, bocanci de lupta incorporeaza tehnologii originare in bocancilor de drumetie civila, precum panourile laterale din nailon Gore-Tex, care imbuntatesc ventilatia și confortul. Ele sunt, de asemenea, adesea specializate pentru anumite conditii climatice, cum ar fi bocanci de vegetatie, cizme de desert si bocanci de vreme rece, precum si utilizari specifice (alergat, industriali, catarat, etc).

Unele modele mai de top au montate crampoane metalice(detasabile) pentru a imbunatati durabilitatea si aderenta talpii. In acelasi timp, sireturile sunt inlocuite de paracord sau sireturi ce contin pe interior fire metalice abrazive aducand un aport de utilitate in situatii dificile.

Parte superioara din NYLEX Thinsulate sau Gore-Tex: Microfibra de poliester prin care vantul si apa sunt foarte greu de patruns, dar particulele microscopice de apa create prin transpiratie se elimina usor. Incaltamintea confectionata din acest material este moale si foarte usoara, dar extrem de durabila, permite ventilatia si este impermeabila.

Caracteristici:

  • talpa sertizata
  • numar redus e cusaturi
  • piele de bovina
  • elemente de ventilatie din NILEX sau Gore-Tex

Sursa si credite :

  • Whisp[T.A.S.T.E.]
Apasa clopotelul din dreapta (vizibil in Chrome) pentru abonare.