DESPRE AIRSOFT

INTRODUCERE

Idee Generala

Un joc cu tenta militara intr-un cadru organizat ce simuleaza un conflict, utilizand replici ale armelor adevarate capabile sa traga cu bile solide din plastic de mici dimensiuni. Acest joc se bazează in primul rand pe fairplay, deoarece bilele nu lasa urme vizibile, in momentul impactului cu adversarul, acesta trebuind sa confirme pentru ca lovitura sa fie valida.

    Un cadru organizat presupune o grupare de minim 2 indivizi ce detin echipamentul minim necesar, ce doresc sa simuleze un conflict si o locatie special amenajata pe un spatiu privat, ferita de accesul publicului, deoarece legea interzice afisarea si exploatarea replicilor de airsoft in spatii publice.
    In tara exista numeroase cluburi si grupari mari ce practica acest sport la nivel local in cadru organizat cu scop recreativ si / sau ca activitate hobby. In cadrul acestor jocuri sunt stabilite reguli de siguranta obligatorii si sunt luate masuri de precautie pentru eventuale accidente. De aceea este recomandat incepatorilor practicarea acestui sport in cadrul unor grupari mai mari.
    Pentru a putea achizitiona, detine si exploata o astfel de replica de airsoft varsta minima este de 18 ani.

Descrierea jocului

Airsoftul este asemanator cu paintball-ul, diferentiidu-se prin tipul proiectilelor utilizate, gradul de realism al echipamentului (mult mai mare in cazul airsoftului) si modul de punctare / declarare „mort”.

La primul, proiectilele sunt mult mai mici comparativ cu la al doilea, zburând in general cu viteze între 90 și 140 m/s.

Daca esti lovit cu o bila de airsoft, aceasta genereaza o senzatie asemanatoare unei piscaturi (este obligatorie utilizarea unei distante minime de angajament, in functie de fiecare replica).

Daca nu se respecta regulile de siguranta, pot exista urmari destul de serioase – atat la nivelul pielii mai sensibile, în special, asupra ochilor si de aceea, la airsoft NU SE JOACA FARA OCHELARI DE PROTECTIE.

Daca vei tinti un adversar in cap, nu este nicio problema, dar daca o faci in mod intentionat sau repetat, inseamna ca ai o problema si cel mai probabil vei fi exclus din club sau nu mai poti participa pe viitor la aceste jocuri.

Nu uita ca desi simulam o lupta, este totusi un joc, iar la finalul zilei vrem sa ramanem prieteni si sa ne mai distram.

Daca esti in spatele inamicului pe terenul de joc, la distante mici, este de preferat sa il somezi sau sa folosesti abordarea de tip „cutit” in care, fie pui mana pe adversar si ii spui ca e mort, fie il atingi cu cutitul de cauciuc, acesta fiind „mort” fara sa mai strige.

Spre deosebire de paintball, unde se pot vedea urmele de vopsea, la airsoft  jocul este bazat pe onoare, cel impuscat trebuind sa strige “Mort!”.

Daca este nimerit si totusi continua jocul, risca sa fie exclus din joc si din comunitatea de airsoft.

In cazul in care esti “mort”, trebuie sa iti iei o vesta reflectorizanta si astfel nu risti sa fii împuscat din nou pe terenul de joc, sau poti sa ridici arma cu ambele maini deasupra capului si sa te indrepti catre respawn sau in safe-zone.

Pentru multi jucatori airsoftul reprezinta mai mult decat un hobby, este o dorinta de aventura manifestata intr-un joc, ce nu cunoaste limite in materie de arme airsoft si scenarii cu tenta militara.

DESPRE ECHIPA

Evenimente:

Multumim echipei Meerkats pentru organizarea de la Blitzkrieg 2019 / Operation Swordfish / #BK19 si multumim comandantului nostru de la Armata, Nick, pentru increderea acordata echipei si plutonului Delta.

Brigada 30 Gardă “Mihai Viteazul” Ziua portilor deschise 08.06.2019 – Muzeul T.A.S.T.E.

23 Aprilie 2018
Mutumim partenerilor de la Dasigur Srl si 4ucar.ro prin Daniel Dragne pentru ca ne-au facut partasi la un eveniment minunat!

“O duminica superba alaturi de prieteni vechi si noi, o experienta inedita pe care o vom repeta de cate ori vom avea ocazia.”

Bicicleta militara proiect MARCA T.A.S.T.E.
10 March 2018 · Ziua a 2a la Salonul Bicicletei - Proiect T.A.S.T.E
t.a.s.t.e. 2018 cursa cu obstacole organizata de Asaltul Lupilor
Asaltul Lupilor 2018 - De la prima editie... Echipa pana la capat!
T.A.S.T.E. airsoft team la Moara lui Assan 2017

T.A.S.T.E. airsoft team - antrenamente la Moara lui Assan 2017

T.A.S.T.E. airsoft team cursa cu obstacole organizata de AsaltulLupilor 2017

Asaltul Lupilor - Ne inscriem si participam Orice eveniment tematic este binevenit. Consolidam echipa si ne ajutam in intampinarea obstacolelor.

T.A.S.T.E. airsoft team la expozitia MensMentis 2017

MensMentis 2016 - Nu ratam ocazia! Participam cu drag la mai toate expozitiile, nu ratam oportunitatea de a ne face cunoscuti, cunoaste si atrage oameni noi.