Cunoasterea plantelor otravitoare

Intr-o situație de supraviețuire - Cunoașterea plantelor otrăvitoare este la fel de importantă pentru tine, precum cunoașterea plantelor comestibile.

Plantele în general otrăvesc prin …
  • Contact. Acest contact cu o plantă otrăvitoare provoacă orice tip de iritație sau dermatită a pielii.
  • Ingestia. Aceasta apare atunci când o persoană mănâncă o parte dintr-o plantă otrăvitoare.
  • Absorbție sau inhalare. Acest lucru se întâmplă atunci când o persoană absoarbe otrava prin piele sau o inhalează în sistemul respirator.
Intoxicațiile cu plante variază de la iritații minore până la moarte. O întrebare comună este:”Cât de otrăvitoare este această plantă?” Este dificil să spunem cum sunt plantele otrăvitoare pentru că:
  • Unele plante necesită o cantitate mare de contact înainte de a observa orice reacție adversă, deși altele vor provoca moartea doar cu o cantitate mică.
  • Fiecare plantă va varia în funcție de cantitatea de toxine pe care o conține datorită condițiilor de creștere diferite subspeciei respective.
  • Fiecare persoană are un nivel diferit de rezistență la substanțele toxice.
  • Unele persoane pot fi mai sensibile la o anumită plantă.
Unele concepții greșite comune despre plantele otrăvitoare sunt:
  • “Urmăriți animalele și mâncați ceea ce mănâncă.” -De cele mai multe ori această afirmație este adevărată, dar unele animale pot mânca plante care sunt otrăvitoare pentru oameni.
  • “Fierbe planta în apă și toate otrăvurile vor fi eliminate.” -Fierberea înlătură multe otrăvuri, dar nu toate.
  • “Plantele cu o culoare roșie sunt otrăvitoare.” -Culoarea nu este un factor determinant pe care sa te bazezi.
Ideea este că nu există nicio regulă care să ajute la identificarea plantelor otrăvitoare. Trebuie să depuneți un efort pentru a afla cât mai multe despre ele.
  • Multe plante otrăvitoare arată ca rudele lor comestibile sau ca alte plante comestibile. De exemplu, cucuta pare foarte asemănătoare cu morcovul sălbatic. Anumite plante sunt sigure pentru a fi mâncate în anumite anotimpuri sau etape de creștere, dar otrăvitoare în alte etape. Unele plante conțin părți comestibile și otrăvitoare; cartofii și roșiile sunt alimente comune, dar părțile lor verzi sunt otrăvitoare.
  • Unele plante devin toxice după ofilire. De exemplu, când cireșul negru începe să se ofilească, se dezvoltă acidul hidrocianic.
  • Învață să identifici și să folosești plantele înainte de o situație de supraviețuire. Unele surse de informații despre plante sunt broșuri, cărți, filme, trasee ale naturii, grădini botanice, piețe locale și băștinași locali.

Disclaimer: Aceste date au caracter informativ, T.A.S.T.E. airsoft nu își asumă responsabilitatea pentru cei care vor să le testeze. Pregătirea și antrenamentele se fac în cadrul clubului.

Sursa si credite :

Apasa clopotelul din dreapta (vizibil in Chrome) pentru abonare.