Introducere in comunicarea tactica

Exista doua moduri principale de a atrage atentia sau de a comunica - vizual si audio. Mijloacele pe care le utilizati vor depinde de situatia dvs. si de materialul pe care il aveti disponibil. Oricare ar fi mijloacele, aveti intotdeauna semnale vizuale si audio gata de utilizare.

Una dintre primele tale preocupari atunci cand te regasesti intr-o situatie este sa comunici cu aliatii. In general, comunicarea este transmiterea si receptionarea informatiilor. Intr-o situatie simulata, trebuie mai intai sa obtineti atentia coechipierilor, apoi in al doilea rand, sa trimiteti un mesaj pe care cel ce il receptioneaza il intelege. Unele semnale perceptibile sunt modele geometrice create de om, cum ar fi linii drepte, cercuri, triunghiuri sau X, afisate in zonele non-urbane; un obiect mare, luminos, care se misca incet; sau contrast, indiferent de culoare sau umbre. Tipul de semnal utilizat va depinde de mediul dumneavoastra si de situatia inamica.

Daca va aflati intr-o situatie noncombat, trebuie sa gasiti cea mai mare zona goala si plana disponibila pe cel mai inalt teren posibil. Folositi un semnal cat se poate de evident. Pe de alta parte, va trebui sa fiti mai discret in situatii de lupta. Nu vrei sa semnalizezi si sa atragi inamicul. Alegeti o zona care este vizibila, dar asigurati-va ca sunt ascunzatori in apropiere. Incercati sa aveti o cladire sau alt obiect intre locul semnalului si inamic pentru a va masca semnalul de acesta. Efectuati o recunoastere completa a zonei pentru a va asigura ca nu exista inamici in apropiere.

Oricare ar fi tehnica de semnalizare sau dispozitivul pe care intentionati sa il utilizati. Daca este posibil, evitati sa folositi semnale sau tehnici de semnalizare care va pot pune in pericol fizic. Retineti ca semnalele catre prietenii dvs. pot avertiza inamicul cu prezenta si locatia voastra. Inainte de semnalizare, cantariti cu atentie sansele de salvare de catre prieteni comparativ cu sansa de a fi capturat sau eliminat de inamic.

Un radio este probabil cel mai rapid mod de a comunica cu coechipierii si va ajuta sa organizati instructiunile de atac, defensiva sau sa oferiti detalii tactice din teren. Familiarizati-va cu radiourile din unitatea dvs. Aflati cum sa le operati si cum sa trimiteti si sa primiti mesaje.

Faptul ca natura nu reproduce in mod normal nimic in grupuri de trei, „semnalele in trei” tind mai des sa fie sunete artificiale sau semnale vizuale creeate de om. In urmatoarele articole veti gasi descrieri ale tehnicilor si dispozitivelor de semnalizare pe care le puteti utiliza in airsoft. Aflati cum sa le utilizati. Ganditi-va la modalitatile in care le puteti adapta sau schimba pentru diferite medii. Practicati utilizarea acestor tehnici, dispozitive si articole de semnalizare inainte de a avea nevoie de ele.

Sursa si credite :

Apasa clopotelul din dreapta (vizibil in Chrome) pentru abonare.