Prinderea corecta a pistolului

In acest articol sunt detaliate principalele metodele de baza cu privire la prindere unui pistol semi-automat. pe masura ce exersati, probabil ca veti rezolva usoare variatii in stransoarea dvs., care se potrivesc propriei abilitati si preferintelor fizice.​

Intr-o prindere cu doua maini, probabil cel mai bun pariu in orice situatie, primul pas este sa plasati corect replica in mana voastra dominanta. Pentru un pistol semi-automat, pragul din spate al pistolului ar trebui sa se sprijine cat mai sus in spatiul dintre degetul mare si degetul aratator al palmei.

Primul si cel mai bun tip de prindere al pistolului, pentru un nou proprietar sau tragator experimantat, este sa prinda pistolul cu degetul mare al mainii infasurat si sa isi atinga degetul mijlociu pe maner(Fig 1a).

pistol-o-mana taste

Intr-o prindere corecta a pistolului, mana de sustinere este infasurata in jurul mainii dominante, cu degetul mare suprapus celuilalt deget mare al mainii dominante(Fig 1b). Cand executati angajarea, bratul dominant trebuie sa fie rigid, cu mana de sprijin tragand usor inapoi impotriva mainii de dominante.

Aceasta actiune de impinge-trage stapaneste mainile si incheieturile si ofera o platforma puternica pentru a executa angajarea. Acesta este un stil de prindere extrem de puternic, iar pentru tragatorii necompetitivi este o prindere care va va servi bine pentru intreaga viata.

pistol-doua-maini-simplu-b

Urmatorul tip de prindere al pistolului este tipic pentru tragatorii competitivi. Incepe cu degetul mare al mainii de dominante care se sprijina paralel cu si chiar sub glisa pistolului(Fig 2a), Mana de sustinere este infasurata in jurul mainii puternice, cu degetul mare aliniat in fata si indreptat inainte(Fig 2b). Acest lucru ofera un control maxim al pistolului atunci cand treceti de la o tinta la alta si imbunatateste precizia.
Punctul de avans al ambelor degete mari pare sa ajute rapid in alinierea rapida a obiectivelor asupra mai multor tinte. Aceasta prindere a pistolului este mai greu de stapanit decat prima, dar daca intentionati sa concurati sau sa faceti orice tip de tragere tactica serioasa, aceasta varianta merita timpul necesar pentru a o stapani.

De asemenea, printre tragatorii de elita, aceasta prindere variaza considerabil. Coerenta reala este infasurarea mainii dominante si indreptarea degetelor mari inainte. Pentru a stapani acest lucru, veti dori sa va asigurati ca plasarea mainii si a degetelor mari ofera imbunatatire maxima pentru achizitia rapida a tintei.

pistol-doua-maini-a
pistol-doua-maini-b

Videoclipul de mai jos arata, in detaliu, cum sa va consolidati stransoarea pentru un control maxim al pistolului. O strangere care va va permite sa ajungeti pe tinta si sa ramaneti pe tinta, pentru o angajare mai rapida si precisa a mai multor obiective, in orice situatie.

Controlul tragaciului apartine aceleiasi categorii cu instructiunile de prindere. Pentru un nou proprietar de replica si tragator, tendinta este sa bruscheze tragaciul. Aceasta este o tendinta naturala care trebuie corectata intentionat, mental, inainte ca un tragator sa poata atinge efectiv orice tinta.

Daca faceti totul corect si nu exercitati un control adecvat al declansatorului, nu va veti atinge tinta. 

Pentru toate tipurile de prinderi, trebuie sa va educati sa apasati usor si lent, cu incetinitorul pentru ca angajarea dvs. sa fie exacta. Acest lucru necesita ca strangerea ta sa fie corecta si degetul aratator sa fie plasat ferm pe tragaci(Fig 3).

pistol-tragaci-deget

Sursa si credite :

Apasa clopotelul din dreapta (vizibil in Chrome) pentru abonare.