Psihologia supravietuirii

A avea abilități de supraviețuire este important; a avea voința de a supraviețui este esențial. Fără dorința de a supraviețui, abilitățile dobândite servesc puțin scopului și cunoștințele valoroase se risipesc.

Este nevoie de mult mai mult decât cunoștințele și abilitățile pentru a construi adăposturi, a obține mâncare, a face focuri și a călători fără ajutorul dispozitivelor standard de navigație pentru a trăi cu succes printr-o situație de supraviețuire. Unele persoane cu o pregătire de supraviețuire mică nu au reușit să supraviețuiască circumstanțelor care pun viața în pericol, iar unele persoane cu pregătire de supraviețuire nu și-au folosit abilitățile și au murit. Un ingredient cheie în orice situație de supraviețuire este atitudinea mentală a individului implicat.

Există o psihologie pentru supraviețuire. Vă veți confrunta cu mulți factori de stres, într-un mediu de supraviețuire, care în cele din urmă vă vor afecta mintea. Acești factori stresanți pot produce gânduri și emoții care, dacă sunt slab înțelese, pot transforma o persoană încrezătoare, bine pregătită, într-o persoană indecisă, ineficientă, cu capacitate discutabilă de a supraviețui. Astfel, trebuie să fii conștient și să poți recunoaște acei factori de stres asociați în mod obișnuit cu supraviețuirea. 

De asemenea, este imperativ să fii conștient de reacțiile tale la marea varietate de stresori asociați cu supraviețuirea. In urmaroarele posturi, analizam stresorii supraviețuirii și alte reacții interne, pe care le veți experimenta în mod natural atunci când vă confruntați cu stresul unei situații de supraviețuire din lumea reală. Cunoașterea pe care o veti obține, vă va pregăti să treceți prin cele mai grele momente în viață.

Sursa si credite :

Apasa clopotelul din dreapta (vizibil in Chrome) pentru abonare.