Sniper airsoft - aplicabilitate in joc

In airsoft, ca si in viata reala, nu putem sustine ca exista rolul perfect ci persoana potrivita pentru acel rol. Chiar si in filme marii eroi aveau un sniper ce asigurau misinuea sau ofereau suportul necesar.

Desi pare a fi un post stationar si izolat, destinat persoanelor lenese, este total eronat. Un sniper este acea persoana calma, care urmareste si ofera informatii utile din teren, acopera spatele echipei si da unda verde pentru deplasare. Dintr-un loc ascuns, sniper-ul are vizibilitatea supra tintelor si ofera suportul necesar prin elementul surpriza, reprezentand factorul psihologic, cheie, ce va schimba soarta echipei sale. Este rolul potrivit unei persoane rabdatoare, ce executa miscari usoare, care sa nu produca zgomot sau sa atraga atentia inamicului.

Fiind dificil de detectat, sniperul aduce un aport semnificativ misiunii, fiind cel insarcinat cu vizualizarea terenului avand atentia asupra detaliilor; totodata va fi cea mai potrivita persoana pentru a creea o ambuscada, alaturi de statie, replica sa fiind dotata cu bipod pentru stabilitate si dispozitive de marire tip luneta.

Sniperul CLASIC – isi urmareste tintele dintr-un loc fix, nu elimina orice tinta ii iese in cale, pentru a nu se da de gol; este insarcinat cu oferirea informatiilor cu privire la pericolele traseului de deplasare a echipei sale, obstacole din traseu si ofera informati despre pozitiile si deplasarea inamicilor. Foloseste ca replica secundara o replica pistol si este acompaniat de un coechipier ce ii va oferi protectia avand o replica de asalt si va avea rolul de observator in identificarea tintelor.

Sniperul RAIDER – face parte dintr-o unitate mica de atac, se implica activ in situatiile de angajare. Pozitia lui nu este una stabila, din contra, schimba pozitiile dupa maxim doua angajari si inainteaza impreuna cu echipa, cautand locuri de unde poate asigura perimetrul de avansare si pregateste terenul pentru atac, fara a se expune. Nu necesita guillie suit, in schimb trebuie sa aiba ca arma secundara o replica de asalt.

Sniper DMR – desi foloseste o replica electrica cu un ROF mai scazut, nu foarte incarcata, cu echipament mobil. Acesta avanseaza o data cu echipa sa, ori inaintea ei. Obiectivul sau este de a elimina rapid tintele ce reprezinta amenintare, la momentul angajarii, cand echipa sa se va concentra pe linia de atac. El se concentreaza pe eliminarea rolurilor cheie cum ar fi medici, sau alte functii specifice din tematica jocului, totodata fiind atent la sniperii inamici. Nu se apropie foarte mult dar va profita de orice ocazie sa elimine cate un inamic.

Cheia pentru a deveni un bun lunetist este sa observati si analizati bine inaintea angajarii. Puteti schimba soarta jocului, nu trebuie sa faceti cele mai multe eliminari dar puteti opri complet echipa adversa. Un lunetist bun nu este acela care nu este observat, ci este acela care stie cum sa nu fie eliminat sau capturat.

Sursa si credite :

Apasa clopotelul din dreapta (vizibil in Chrome) pentru abonare.