Planificarea supravietuirii

Planificarea supravietuirii nu este altceva decat sa-ti dai seama ca s-ar putea intampla ceva ce te-ar pune intr-o situatie de supravietuire si, avand in vedere acest lucru, sa iti iei masuri pentru a-ti creste sansele de reusita.

Pregatirea inseamna pregatirea ta si a trusei de supravietuire pentru acele neprevazute ce nu fac parte din planurile initiale. Pregateste-te, asigurandu-te ca imunizarile si lucrarile dentare sunt la zi. Probatiti-va bocancii si asigurati-va ca acestia au talpi bune si proprietati hidrofobe. Studiati zona, clima, terenul si metodele indigene de aprovizionare cu alimente si apa. Ar trebui sa evaluati continuu datele, chiar si dupa realizarea planului, pentru a-l actualiza dupa cum este necesar si pentru a va oferi cele mai mari sanse posibile de supravietuire. 

  • Exerseaza lucrurile pe care le-ai planificat cu articolele din trusa de supravietuire – cunoaste-ti echipamentul. Verifica si asigura-te ca articolele functioneaza si ca stii cum sa le folosesti. 
  • Construiti un adapost
  • Construiti un foc in ploaie, astfel incat sa stiti ca atunci cand este esential sa va incalziti, o puteti face. 
  • Consultati articolele medicale din trusa dvs. si imprimati instructiuni despre utilizarea lor, astfel incat, chiar si in perioade de stres, sa nu comiteti erori care va pot pune viata in pericol.

Un exemplu de pregatire este gasirea iesirilor de urgenta pe o aeronava atunci cand urcati pe ea pentru un zbor. 

Planificarea prealabila detaliata este esentiala in situatiile potentiale de supravietuire. Includerea consideratiilor de supravietuire in planificarea deplasarilor va va spori sansele de supravietuire daca apare o urgenta. De exemplu, daca slujba ta necesita sa lucrezi intr-o zona mica, inchisa, care sa limiteze ceea ce poti transporta asupra persoanei tale, planifica unde sa iti pui rucsacul sau echipamentul portant (LBE). Puneti-l acolo unde nu va va impiedica sa iesiti rapid din zona, dar acolo unde este usor accesibil.

Un aspect important al planificarii anterioare este medicina preventiva. Asigurandu-va ca nu aveti probleme dentare si ca vaccinarile dvs. sunt actuale, va va ajuta sa evitati potentialele probleme dentare sau de sanatate. Unele probleme dentare pot progresa pana la punctul in care este posibil sa nu puteti manca suficient pentru a supravietui. Ignorarea imunizarilor poate face ca corpul dumneavoastra sa nu fie imun la bolile predominante in zona.

Sursa si credite :

Apasa clopotelul din dreapta (vizibil in Chrome) pentru abonare.